-Javni-poziv-za-sufinanciranje-projekata-temeljem-Fonda-za-Gorski-kotar

Javni poziv za sufinanciranje projekata temeljem Fonda za Gorski kotar

Raspisan je Javni poziv za sufinanciranje projekata temeljem Fonda za Gorski kotar iz Proračuna Primorsko-goranske županije za 2022. godinu. Pravo na podnošenje prijava imaju jedinice lokalne samouprave na području Gorskog kotara

Cilj Fonda je pridonijeti održivom razvoju jedinica lokalne samouprave na području Gorskog kotara u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te njihovoj gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji.
Fond je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne razine i predstavlja podršku u unapređenju, komunalne, socijalne i javne infrastrukture te stvaranje preduvjeta za nova ulaganja i gospodarski oporavak na području Gorskog kotara.
Fond u potpunosti prati osnovni cilj i temeljna načela politike regionalnog razvoja, a posebno Zakona o brdsko-planinskim područjima („Narodne novine“ broj 118/18).

Više saznajte u prilogu i na https://www.pgz.hr/projekt_program/javni-poziv-za-sufinanciranje-projekata-temeljem-fonda-za-gorski-kotar-iz-proracuna-primorsko-goranske-zupanije-za-2022-godinu/