PINS-primio-odluku-o-financiranju-projekta-iz-EU-fonda-

PINS primio odluku o financiranju projekta iz EU fonda

Dana 25.02.2020. godine ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je 34 odluke o financiranju projekata temeljem Poziva „Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija“. Tom prilikom ministar je naglasio:
„Također, ovo je još jedna u nizu mjera kojima Ministarstvo kontinuirano potiče razvoj poduzetničke potporne infrastrukture temeljena na sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz ovaj projekt učvrstiti će se položaj MSP-ova na tržištu i unaprijediti njihovu gospodarsku uspješnost. Zahvaljujući potpori koju nude PPI-jevi, u smislu savjetodavne potpore i infrastrukture, broj novoosnovanih poduzeća u Hrvatskoj će se povećati. Pružena potpora pridonijet će razvoju poduzetništva u Hrvatskoj pokretanog prilikama koje, u odnosu na ono pokretano potrebama, ima veću vjerojatnost održivosti i rasta.“ Zaključio je ministar te čestitao svim poduzetničkim potpornim institucijama koje su ostvarile pravo na potporu.
Okupljenima se obratio i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec koji je istaknuo dobru suradnju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te HAMAG BICRO-a u provedbi ovakvih projekata.
U sklopu ovog natječaja predsjednik uprave Lokalne razvojne agencije PINS preuzeo je odluku o financiranju u iznosu od 271.282,00 kn za projekt „Poduzetnička informiranost“ koji će se provoditi od ožujka ove godine i trajati će 18 mjeseci.